header3

Over ons

kwekerij-moerman

Ontstaansgeschiedenis

Wouter Moerman is opgegroeid in de tuinbouw. Zijn overgrootvader, opa en vader hadden een glastuinbouwbedrijf en teelden ook tomaten. Na de middelbare school is Wouter aan de HAS in Delft gaan studeren, en heeft daar de opleiding Bedrijfskunde en Agribusiness afgerond. Na een aantal verschillende (buitenlandse) stages en bijbaantjes kon hij na zijn afstuderen meteen terecht bij een tomatenkweker in Luttelgeest (Flevoland). Daar maakte hij onderdeel uit van het management. Samen met de eigenaar en de bedrijfsleider was hij verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van een 10 hectare grote trostomatenkwekerij.

Moerman start op zijn drieëntwintigste zijn eigen tomatenkwekerij. Hij neemt dan een modern bedrijf over in Maasbree en begint met het telen van vleestomaten. Dit doet hij nu al sinds 2011. 

Land van glas

Foto cover land van glasKoen van Wijk is de achterneef van Wouter. Koen is de auteur van het boek 'Land van glas'. In het boek beschrijft hij de familiegeschiedenis van de familie Moerman. Tevens wordt daarin mooi omschreven de geschiedenis van de glastuinbouw, en de ontwikkelingen die er in de 20e eeuw hebben plaatsgevonden. Een echte aanrader van dit prettig leesbare boek. Voor meer informatie verwijzen we u graag door naar de site van Koen, waar het tevens mogelijk is dit boek te bestellen.

Onze medewerkers

Wij werken met een enthousiaste groep Poolse en Nederlandse medewerkers.